Vijesti

Kuglački klub Zagreb

19

Lis 2018

NBC pokal, Apatin 1.10. – 6.10.

BRONCA NA NBC POKALU

Nakon tjedan dana gubljenja wi-fija i glasova vraćamo se kući s još jednim povijesnim uspjehom za klub, koji je većini naših cura najvrjednija medalja dosada. Zbog toga smo posebno sretne što su sve naše igračice na slici zaslužne za broncu svojim rezultatima u kvalifikacijama i utakmicama!

Natjecanje se održavalo u Apatinu, malom gradu u Srbiji smještenom na obali Dunava. Započelo je u ponedjeljak svečanom povorkom svih natjecatelja i natjecateljica od gradske skupštine do glavnog trga. U ženskoj konkurenciji nastupilo je 16 ekipa iz 9 država, a kvalifikacije su se igrale tri dana tako da su svakog dana igrale po dvije naše igračice.

Prvog dana je Lea odmah vrhunski odigrala 604 (što je ostao i najbolji ženski rezultat cijelog natjecanja) i Kike 537. Slijedile su Kulej 564 i Beti 528. Zadnji dan  su odlično odigrale Narda 583 i Tea 601 pa smo uvjerljivo osigurale prolazak dalje s 2. najboljim ekipnim rezultatom od 3417 i najmanjim brojem promašaja.

Možemo reći da smo u kvalifikacijama nadmašile sva očekivanja i uspjele ostvariti zahtjevni cilj plasmana među 4 najbolje ekipe, a time i odigravanja dviju dodatnih utakmica.

REZULTATI KVALIFIKACIJA

To je značilo da nas u polufinalu čeka KV Liedolsheim, 3. klub u njemačkoj ligi. Utakmica je nažalost bila poprilično jednostrana. Protivnice su uspjele ponoviti svoje rezultate iz kvalifikacija, što nama nije uspjelo. Jedini poen osvojila je Tea s 553 čunjeva.

REZULTATI POLUFINALA

Bile smo posebno motivirane za pobjedu u utakmici za treće mjesto kako bismo osvojile medalje i nagradile izvrsnu igru iz kvalifikacija. Protivnice su nam bile sunarodnjakinje iz Admirala pa smo dobile izvrsnu priliku za revanš nakon nedavnog poraza u ligi. Tu priliku smo iskoristile na najbolji mogući način, na europskoj pozornici! Malo smo izmijenili sastav tako da su u utakmici nastupile i Suza i Marija i s pravom možemo reći da su sve naše igračice doprinijele bronci kako rezultatima, tako i neumornim navijanjem čitavog tjedna.

REZULTATI UTAKMICE ZA TREĆE MJESTO

Ponosne smo na sve što smo pokazale ovaj tjedan, na nevjerojatnom ekipnom zajedništvu i kako smo predstavljale svoj klub i zemlju, a dobar pokazatelj toga je i službeni rang igračica na natjecanju. Čak 4 naše igračice se nalaze među TOP10 od ukupno 106 natjecateljica – Lea 604, Tea 601 i Narda 583 iz kvalifikacija, te Mateja 591 iz utakmice za treće mjesto!

RANG IGRAČICA

Čestitamo ekipama KV Liedolsheim na srebru i novoj ekipi naše bivše kapetanice Ane Bacan SKK Poing 98 na zlatu!
A Lei i Tei još jednom čestitamo što su im rezultati iz kvalifikacija ostali najbolji rezultati natjecanja i jedina dva rezultata preko 600!

Bravo cure!!!

free vector

Please select the social network you want to share this page with:

We like you too :)

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Donec tincidunt dapibus dui, necimas condimentum ante auctor vitae. Praesent id magna eget libero consequat mollis.

SIMILAR POSTS
free vector